Wij ondersteunen volwassenen met forensische/psychiatrische, psychosociale en psychogeriatrische problemen in de thuissituatie. Mensen met verslavingsproblematiek, met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, mensen in de laatste levensfase en gezinnen met meervoudige problematiek met huisvesting, financiën, sociaal functioneren, psychisch functioneren, zingeving, lichamelijk functioneren, praktisch functioneren en dagbesteding.

ik-bak-er-weer-wat-van

'Het komt ook met mij goed'

Voordat ik Stichting GoedGeregeld leerde kennen, was ik een 27 jarige moeder op zoek naar een 'normaal' leven. Want ik was verslaafd aan alles wat me maar even weg hielp van de waarheid/volwassen leven.

Na het eerste contact met Stichting GoedGeregeld zat ik na ongeveer een week bij de dokter i.v.m. mogelijk ADHD. Eenmaal Ritalin van de huisarts geprobeerd en geweldig. Ik stond na 5 minuten buiten met kind, extra luier, fles, kolfapparaat, sleutels, buggie, ofwel alles wat ik nodig had. Waar ik anders misschien drie kwartier voor nodig had. Maar misschien was Concerta beter nl. 1x per dag het werkt 12 uur. Hoe makkelijk is dat? Dus doorverwijzing naar het Riagg (dit alles met mijn begeleidster, want daar was ik zelf nooit opgekomen). Daar 'eerlijk' verteld hoe en wat [drugs] speed, cocaïne, wiet, drank. Al het vocht dagelijks MAAR NIET VERSLAAFD hoor.

Het Riagg wilde mij alleen helpen als ik naar de detox ging. Ondertussen moest ik ook nog naar de rechtbank i.v.m. drugszaken.
Tijdens dat gesprek bedacht ik mij dat dit (detox en Riagg) 'e it's me. Kan daar best 4 weken toneelspelen, dat doe ik al sinds mijn veertiende. Dus samen met de begeleidster besloten dat ik dat even ging doen: alleen 4 weken detox. Want ik ben niet verslaafd, maar zonder functioneer ik niet (in mijn geval lag dat aan de ADHD).
De rechtbank ging super: 30 uur werkstraf en dus 4 weken detox en 2 jaar reclassering.
Mijn begeleidster bracht me naar de detox en ging toen met vakantie. Ik kreeg een vervanger. Na 7 dagen belde ik: "haal me op". Nu ga ik echt weg. Na 15 minuten toch besloten om te blijven. Na 14 dagen, 18 dagen weer: "haal me op". Toch gebleven.
Na drie weken kwam voor mij de wake-up call. Ik was wel verslaafd, maar dat kwam door mijn ADHD wat betekent dat het mij behoorlijk in de weg staat en daarbij flinke overeenkomsten van borderline. Na flink wat ADHD medicatie geprobeerd en gesprekken met de mijn begeleidster eindelijk de goede dosering.

En jawel, een vervolgtraject. Ook al duurt dat op zijn kortst 10 maanden. Ook al toekomstplannen richting rechten en juridische dienstverlening. Samen met mijn begeleidster naar de gemeente en alle andere stappen om straks te leren. Waardoor ik nog meer dat ooit gemotiveerd was dit even te doen. Na drie maanden werd ik uit het progamma gegooid. Weer een flink gesprek met mijn begeleidster en toch terug. Wel weer flink wat overtredinkjes, maar toch eindelijk de knop gevonden en omgezet. Na detox van ongeveer 2 jaar was ik klaar. Toen samen met mijn begeleidster geleerd een dagindeling te maken en vooral volhouden. Dan school en vrijwilligerswerk. Ik ben nog niet waar ik wezen moet maar ik weet 2 dingen:

1
Het komt ook met mij goed (want nadat ook jeugdzorg zich ermee ging bemoeien op mijn verzoek) heb ik nu een goed contact met mijn ex en co-ouderschap dus de rest komt na hard werken ook goed.

2
Maar vooral: 'GoedGeregeld helpt en regelt alles met mij.

Afz: iemand die hoopt dat iedereen die steun en hulp kan ervaren die ik ervaar.